Перегляд: Публікації

25 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт 9453 про обчислення страхового стажу українців, які працювали за кордоном. Нові умови стосуються й пенсіонерів, які зараз тимчасово проживають за кордоном. Що саме зміниться при призначенні та виплаті пенсій?

Детальніше

38 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС стався найбільший в історії людства неконтрольований викид радіоактивних речовин та найстрашніша техногенна катастрофа. "Ми – Україна" згадує про причини та наслідки трагедії.

Детальніше

Верховна Рада ухвалила законопроєкт 10177, який стосується індивідуальних освітніх траєкторій та, як пояснюють у Міносвіти, дає більше свободи студентам. Також на підході законопроєкт 10399 про фінансування вищої освіти, який може принципіально змінити умови вступної кампанії-2024. Усе основне з нього розбирав "Ми - Україна".

Детальніше

Пенсіонери можуть вирішити частину питань із виплатами дистанційно, не вирушаючи особисто до територіального органу Пенсійного фонду. Які з популярних послуг пенсіонери можуть отримати онлайн і що їм для цього потрібно зробити, розповідає "Ми – Україна".

Детальніше

Разом із пакетом військової допомоги союзникам, серед яких є й Україна, Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про можливу заборону ТікТок. "Ми – Україна" з'ясовував, чому та в який спосіб Штати йдуть до блокування, хто і як вже заборонив мережу та чи готові до аналогічних дій в Україні – і щодо ТікТок, і щодо надзвичайно популярного месенджера Telegram.

Детальніше

18 травня набере чинності новий закон про мобілізацію. Він змінює та запроваджує чимало норм, зокрема тих, які стосуються осіб з інвалідністю. Таких в Україні близько 3 млн. Як саме інвалідність власна або члена сім'ї вплине на військову службу та призов по мобілізації, розбирався "Ми – Україна".

Детальніше

Експерти - про те чому США сперечається про допомогу Україні пів року, якими є шанси на її узгодження у Конгресі у нинішньому вигляді та як швидко після цього можна буде на неї очікувати.

Детальніше

16 квітня президент підписав закон про мобілізацію. Текст надрукований у виданні "Голос України" 17 квітня і нарешті стала доступною повна його версія, з урахуванням усіх внесених правок. Він набере чинності через місяць після публікації – 18 травня. Як нові умови стосуються українців, які перебувають за кордоном, розбирався "Ми – Україна".

Детальніше